Over de NRC Charity Awards

De NRC Charity Awards zijn weer van start gegaan. De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs. Deelname aan deze awards staat open voor alle charitatieve instellingen.

Hoe gaat het in zijn werk? Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie. Om kans te maken op deze campagne die bestaat uit een printadvertentie en een banner, nodigen wij u uit om een motivatie in te sturen. Een motivatie waaruit blijkt waarom juist uw instelling een campagne verdient.

Motivatie insturen kan tot en met 25 maart 2019. Stuur deze motivatie naar charityawards@nrc.nl. In de motivatie lezen wij graag waarom juist uw stichting een campagne verdient, om welk goed doel het gaat en wat u met een campagne zou willen bereiken. Kortom, waarom moet NRC u selecteren voor de NRC Charity Awards 2019.

Uit alle inzendingen selecteren wij twintig goede doelen. Voor deze twintig goede doelen gaan de studenten van Willem de Kooning een campagne ontwikkelen. Belangrijke data waar u rekening mee moet houden als uw doel geselecteerd wordt:

  • Maandag 8 april wordt bekend gemaakt welke twintig goede doelen gaan samenwerken met een creatief team van Willem de Kooning Academie.

  • Op vrijdag 24 mei organiseren we een ontmoetingsdag op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens deze dag ontmoeten de geselecteerde goede doelen hun creatieve team.

  • De studenten creëren in overleg met de goede doelen een concept. Dit concept moet uiterlijk op 21 juni definitief worden goedgekeurd door het goede doel. 

  • In juli en augustus 2019 worden de printadvertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op www.nrccharityawards.nl. De online campagne zal op de website van NRC worden geplaatst. w

  • In juli en augustus 2019 krijgt het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren.

  • Op dinsdag 27 augustus om 17.00 uur vindt de uitreiking van NRC Charity Awards 2019 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt.De winnaars ontvangen een advertentiebudget voor plaatsing in de uitgaven van NRC.

Meer informatie en de voorwaarden vindt u op ww.nrccharityawards.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Claire van van der Wouden via charityawards@nrc.nl.

Selectie uit inzendingen 2017

Advertentie

Nationaal Fonds Kinderhulp

Advertentie

Het Poeziepaleis

Hoe werkt het?

Upload

Van alle op basis van motivatie geselecteerde goede doelen wordt hier de door de studenten van Willem de Kooning Academie ontwikkelde campagne geupload.

Delen

Laat iedereen weten dat jouw organisatie deelneemt door jouw advertentie te delen via social media.

Stemmen

In juli en augustus kan er gestemd worden op de uitingen.

Winnen

Deelnemende charitatieve instellingen maken kans op vier prijzen. Zowel de vakjury- als de publieksprijzen bestaan uit een 1/1 advertentie en een banner op nrc.nl, die zowel in NRC Handelsblad als nrc.next wordt geplaatst