Zes winnaars NRC Charity Awards 2019

29/08

Jointhepipe heeft dinsdag 27 augustus in Amsterdam de eerste prijs in ontvangst genomen bij de NRC Charity Awards. De organisatie spoort mensen aan om tapwater en herbruikbare flessen te gebruiken. Het gegenereerde inkomen wordt ingezet voor water-  en schoonmaakprojecten in ontwikkelingslanden. "Deze advertentie trekt direct de aandacht en is ontzettend professioneel uitgewerkt" aldus de vakjury. "Het ongemak van een wegwerpfles is direct voelbaar".

De jury kende de tweede plaats in de categorie print toe aan twee inzendingen: Hartpatiënten Nederland en CKM, Fier en Sterk Huis. Het Poëziepaleis en Stichting Rookpreventie ontvingen een gedeelde tweede prijs in de categorie online voor hun banner. World Animal Protection is de winnaar van de publieksprijs.

 Voor de NRC Charity Awards werkt NRC samen met de Willem de Kooning Academie, een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, Leisure en education. NRC heeft aanstormend talent van de Willem de Kooning Academie gevraagd om een campagne te ontwikkelen voor een goed doel. Ruim 400 goede doelen hebben een motivatie ingestuurd. Op basis van deze motivaties heeft NRC eenentwintig goede doelen geselecteerd waarvoor de studenten van de Willem de Kooning Academie aan de slag zijn gegaan.

 

Een vakjury bestaande uit Anne-Marije Vendeville (Creative Director NRC), Derk Walters (Plaatsvervangend Adjunct Hoofdredacteur NRC), Astrid van Rooij (Vormgever NRC), Roel Pijnacker (Havas Lemz) en Wietse Vonk (Havas Lemz) heeft eenentwintig advertenties beoordeeld op vormgeving, het gebruik van beeld, originaliteit en de kracht van de boodschap. De publieksprijs werd uitgereikt aan het goede doel met voor het publiek de meest indrukwekkende advertentie. In totaal zijn er 13.249.

 Credits

JoinThePipe - Creatie Daan Coelman &  Sebastian Gudmand-Høyer

World Animal Protection - Creatie Marcelle Aardewerk & Jurriaan Hendriks

CKM, Fier & Sterk Huis - Creatie Rosa Zwiers & Luke Vermeulen

Hartpatiënten Nederland - Creatie Jaihoun Habibi & Theo Rekelhof

Stichting Rookpreventie Jeugd - Creatie Thomas van Driel & Jesse van Maanen

Het Poëziepaleis - Creatie Iris Habben Jansen & Arman Güngör