7e editie NRC Charity Awards van start

08/03

De NRC Charity Awards gaan weer van start. De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs.  Deelname aan deze awards staat open voor alle charitatieve instellingen.

Hoe gaat het in zijn werk? Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie. Om kans te maken op deze campagne die bestaat uit een printadvertentie en een banner, nodigen wij u uit om een motivatie in te sturen. Een motivatie waaruit blijkt waarom juist uw instelling een campagne verdient.

Motivatie insturen kan tot en met 22 maart 2017. Stuur deze motivatie naar charityawards@nrc.nl. In de motivatie lezen wij graag waarom juist uw stichting een campagne verdient, om welk goed doel het gaat en wat u met een campagne zou willen bereiken. Kortom, waarom moet NRC u selecteren voor de NRC Charity Awards 2017.

Uit alle inzendingen selecteren wij twintig goede doelen. Voor deze twintig goede doelen gaan de studenten van Willem de Kooning een campagne ontwikkelen. Belangrijke data waar u rekening mee moet houden als uw doel geselecteerd wordt:

- Maandag 27 maart wordt bekend gemaakt welke twintig goede doelen gaan samenwerken met een creatief team van Willem de Kooning Academie.

- Op maandag 10 april organiseren we een ontmoetingsdag op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens deze dag ontmoeten de geselecteerde goede doelen hun creatieve team.

- Vanaf half juli worden alle door de Willem de Kooning ontworpen advertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op www.charityawards.nl.

- Vanaf half juli krijgt het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury onder leiding van NRC Hoofdredacteur Peter Vandermeersch alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren.

- Op dinsdag 29 augustus vindt de uitreiking van NRC Charity Awards 2017 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt.

 Meer informatie en de voorwaarden vindt u op ww.nrccharityawards.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Francien Hamann via charityawards@nrc.nl.