Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

Rijksmuseum

Over:

Organisatie
Rijksmuseum
Willem de Kooning Academie  
Mauk van Emmerik & Sigrid Wilking
Verantwoordelijk bij klant
Jorien Huisman

Beschrijving organisatie

Het Rijksmuseum is hét museum van Nederland. Als nationaal instituut biedt het Rijksmuseum een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het Rijksmuseum bewaart, beheert, conserveert, restaureert, onderzoekt, bewerkt, verzamelt, publiceert en presenteert voorwerpen van kunst en geschiedenis, in en buiten het eigen gebouw.

Beschrijving Campagne

Met deze advertentie wil het Rijksmuseum een kijkje achter de schermen geven. De linkerpagina representeert de ‘voorkant’ van het museum, zoals bekend is onder het publiek. De rechterpagina symboliseert de ‘achterkant’, daar waar honderden werknemers werken aan onder andere geschonken objecten die zij onderzoeken, restaureren en behouden voor de toekomst. Zonder particuliere steun is dit werk niet mogelijk!

Doelstelling Campagne 

Zonder schenkingen zou het Rijksmuseum niet kunnen voortbestaan net zoals alle andere goede doelen die makkelijker de urgentie en emotie naar voren kunnen brengen. Wij willen graag de impact laten zien van een schenking, groot of klein, bij leven of na de dood. Zonder schenkingen geen Rijksmuseum.