Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

Dirk Kuyt Foundation

Over:

Organisatie
Dirk Kuyt Foundation
Willem de Kooning Academie  
Léon Keizer, Roza Kater & Yasmine van Maasakker
Productie
Fotograaf: Izzy Wu Ramos
Verantwoordelijk bij klant
Sam Geijer & Femke Haarmans

Beschrijving organisatie

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert jaarlijks c.a. 120 sportevenementen voor mensen met een beperking door heel Nederland. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. De Dirk Kuyt Foundation is opgericht vanuit de gedachte dat sporten niet alleen een lichamelijke functie heeft, maar ook een belangrijke rol speelt bij de sociale integratie van mensen met een beperking.

Beschrijving Campagne

Met de boodschap die centraal staat in deze campagne 'Je team maakt je sterker' willen wij mensen aansporen om zelfstandig dan wel gezamenlijk te kijken naar sportmogelijkheden in de buurt en om de stap te maken om daadwerkelijk te gaan sporten. Daarnaast willen we ook bij derden bewustzijn creëren dat sporten niet zo vanzelfsprekend is voor iemand met een beperking en dat zij een belangrijke rol kunnen spelen in het uitkomen van iemands sportwens.

Doelstelling Campagne 

Via de NRC Charity Awards wil de Dirk Kuyt Foundation: het belang benadrukken van sporten en bewegen voor de doelgroep, mensen aansporen om barrières te overwinnen en meer bewustzijn creëren omtrent de steun die derden kunnen bieden om een sportwens in vervulling te laten gaan.