Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

Universiteitsfondsen Nederland

Over:

Organisatie
Universiteitsfondsen Nederland
Willem de Kooning Academie  
Anouk Lemm & Mila van Rossum
Verantwoordelijk bij klant
Jarri Sebestik & Cindy Tilleman

Beschrijving organisatie

De Nederlandse universiteiten houden zich bezig met Big Challenges, grote uitdagingen die iedereen aangaan en die wereldwijd spelen. De oplossing van deze belangrijke maatschappelijke vraagstukken ligt besloten in fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek. En natuurlijk ook in het opleiden van jonge mensen die deze oplossingen zullen gaan vinden. De Big Challenges liggen op tal van terreinen, van infectieziekten tot mensenrechten en van klimaatverandering tot armoedebestrijding en wereldvoedselproblematiek. Universiteiten werken hier dagelijks aan, ze delen hun kennis en dragen oplossingen aan waar de mensheid beter van wordt. Met een gezamenlijke campagne van de NRC Charity Awards willen de universiteiten ‘geven voor weten’ onder aandacht brengen. Alle Universiteiten van Nederland zijn onderdeel van Universiteitsfondsen Nederland: Maastricht University, Nyenrode Business Universiteit, Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, University of Twente, Wageningen University & Research en Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam

Beschrijving Campagne

Universiteiten helpen onze maatschappij vooruit, maar wat nou als de universiteit er niet was geweest? Met deze campagne laat Universiteitsfondsen Nederland een overdreven versie van maatschappij zien, waarbij een belangrijke ontwikkeling voor de universiteit weg is gelaten. In dit geval is wifi weg gelaten. We laten een wereld zien waarin iedereen met een internetkabel aan zijn telefoon loopt, waardoor er een soort oerwoud van kabels is ontstaan.

Doelstelling Campagne 

Met een gezamenlijke campagne van de NRC Charity Awards willen de universiteiten ‘geven voor weten’ onder aandacht brengen. Universiteiten komen niet alleen met oplossingen die toegepast kunnen worden in de praktijk maar onderzoeken ook de oorzaak van een probleem en dragen zo bij aan duurzame oplossingen. Dus waar u ook om geeft, grote kans dat uw universiteit daar ook om geeft. Uw universiteit leidt de denkers, vernieuwers en leiders van de toekomst op, die deze problemen moeten gaan oplossen. Dus als u echt iets wilt doen om bij te dragen aan een betere wereld en een betere toekomst, steun dan onderwijs en onderzoek. Geef voor weten. Bezoek www.universiteitsfondsennederland.nl om meer specifieke informatie te vinden over de verschillende universiteitsfondsen.