Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

Hiv Vereniging

Over:

Organisatie
Hiv Vereniging
Willem de Kooning Academie  
Claire Ouwejan, Femke Veenstra & Jaihoun Habibi
Verantwoordelijk bij klant
Sien van Oeveren

Beschrijving organisatie

De Hiv Vereniging staat voor onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van mensen met hiv in Nederland, in elke situatie, op elk moment. In alles wat de vereniging doet staat de mens met hiv centraal. De vereniging biedt actuele informatie & ondersteuning, stelt onderwerpen als discriminatie en de emancipatie van mensen met hiv strijdvaardig aan de kaak en zet zich op een positieve manier in voor de belangen van mensen met hiv.

Beschrijving Campagne

Mensen met hiv worden vaak geconfronteerd met oude beelden over hoe leven met hiv er uitziet. Ook zijn veel mensen niet op de hoogte over de huidige feiten rondom de overdracht van hiv en wordt nog vaak op een negatieve manier gereageerd. Een volgende stap in de emancipatie van mensen met hiv is dat het algemeen publiek goed geïnformeerd is.

Doelstelling Campagne 

Door het algemeen publiek te wijzen op de huidige succesvolle behandeling van hiv en feiten over overdracht wordt discriminatie en stigma van mensen met hiv tegengegaan. Kennis over n=n: een niet meetbaar virus is seksueel niet overdraagbaar, zorgt voor een gelijkwaardige benadering en erkenning van mensen met hiv. Oude beelden uit de vorige eeuw maken plaats voor een realistisch verhaal over leven met hiv anno 2018.