Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

ActionAid

Over:

Organisatie
ActionAid
Willem de Kooning Academie  
Hannah Sterke & Peter Hoeijenbos
Verantwoordelijk bij klant
Florien Handgraaf

Beschrijving organisatie

ActionAid steunt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. In meer dan 45 landen werken we zij aan zij met voorvechters van een eerlijke wereld. Met mensen die een vuist maken tegen onrecht en die net als wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. In al ons werk staan vrouwen centraal.

Beschrijving Campagne

ActionAid komt in actie bij rampen en geeft lokale vrouwen de leiding. Zij coördineren de verdeling van hulpgoederen en krijgen een stem bij de wederopbouw, zodat er ook in de toekomst rekening met vrouwen wordt gehouden. Door hun centrale rol wordt er tijdens rampen beter op kwetsbare vrouwen gelet en verbetert hun positie ook op lange termijn.

Doelstelling Campagne 

De NRC Charity Awards is een perfecte mogelijkheid om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met het werk van ActionAid, in het bijzonder met onze unieke aanpak op het gebied van noodhulp. We hopen dat mensen op onze website meer willen lezen over ActionAid, zij geïnspireerd raken door deze stoere vrouwen en ons werk willen steunen met een gift.