Deze advertentie is genomineerd
Advertentie:

Stichting Afrikaanse Albino's

Over:

Organisatie
Stichting Afrikaanse Albino's
Willem de Kooning Academie  
Angela Sudmeijer & Sarah Wong
Productie
Eric Nehr
Verantwoordelijk bij klant
Rens Dietz

Beschrijving organisatie

Wij zetten ons al tien jaar in voor duizenden Afrikanen met albinisme. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikaanse albino’s voor veel huidproblemen en huidkanker. Het doel van de stichting is de kwaliteit van leven van deze albino’s te verbeteren.

Beschrijving Campagne

We versturen duizenden liters zonnebrandcrème per jaar naar Afrika, maar als we dit kunnen verdubbelen kunnen we dubbel zoveel mensen met albinisme helpen. Als we de bekendheid van de stichting en de problematiek een boost kunnen geven, zijn we ervan overtuigd dat mensen een (klein) bedrag willen doneren en bedrijven wellicht ook donaties (in natura) willen doen.

Doelstelling Campagne 

We willen vertellen hoe slecht albino’s in Afrika het hebben. Naast dat hun leven niet veilig is, omdat veel Afrikaanse stammen denken dat hun botten geluk brengen (dit is redelijk bekend in ons land), kunnen zij domweg niet leven onder de sterke Afrikaanse zon zonder de nodige bescherming. Dat willen we naar voren brengen met natuurlijk de manieren waarop we dit kunnen oplossen. Dit kan met eenvoudige middelen (zonnebrandcrème, hoeden, zonnebrillen, UV-kleding) die niet duur hoeven te zijn.