Logo:

CHOICE for Youth and Sexuality

Even voorstellen:

Organisatie
CHOICE for Youth and Sexuality
Willem de Kooning Academie  
Matthias Wentink en Jochem van Schip
Verantwoordelijk bij klant
Emmelie Both

Beschrijving organisatie

Stichting CHOICE for Youth and Sexuality komt op voor de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren wereldwijd. Veel jongeren in ontwikkelingslanden hebben niet de mogelijkheid om vrije keuzes te maken rond hun seksualiteit. Dit komt onder andere door een gebrek aan youth-friendly gezondheidszorg, geen toegang tot informatie over seksualiteit en beperkende wetgeving. In veel gevallen leidt dit tot tienerzwangerschappen, kindhuwelijken, een snellere verspreiding van HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen en geweld tegen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren.

Beschrijving Campagne

Iedereen is anders en daarom is het normaal om anders te zijn. Kinderen accepteren dit en zien geen verschil… Maar naarmate kinderen ouder worden kunnen ze anders gaan denken over diversiteit, seksualiteit en krijgen ze andere verwachtingen over hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wereldwijd hebben vele jongeren niet de mogelijkheid om vrije en persoonlijke keuzes te maken over hun seksualiteit, liefde en relaties. Stichting CHOICE for Youth and Sexuality vecht voor deze vrije keuzes, omdat iedereen het recht heeft om te zijn wie ze zijn.

Doelstelling Campagne 

Bij CHOICE komen wij in actie voor deze jongeren en we ondersteunen hen om hun eigen stem te laten horen op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Waarom? Omdat wij vinden dat jongeren zelf vrije keuzes moeten kunnen maken over hun partner, trouwen, seks en het krijgen van kinderen.