Logo:

Microkrediet voor Moeders

Even voorstellen:

Organisatie
Microkrediet voor Moeders
Willem de Kooning Academie  
Pim Smeets & Robbin de Waij
Verantwoordelijk bij klant
Miranda van Luenen & Simone Vogel

Beschrijving organisatie

Al meer dan 10 jaar helpt Microkrediet voor Moeders, met hulp van lokale partners, vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vaktrainingen en ondernemers- en leiderschapstrainingen. We helpen de allerarmste vrouwen die geen toegang hebben tot financiële middelen. Ze behoren tot minderheidsgroeperingen die in hun eigen land vaak niet worden erkend of een te groot risico vormen voor het bankwezen. Deze vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families. Inmiddels zetten meer dan 40 vrijwilligers zich in voor MvM, zijn we actief in acht landen en sinds de oprichting in 2005 is aan meer dan 20.000 vrouwen een lening van 85 EUR verstrekt. Omdat we nagenoeg geen kosten hebben in Nederland - we werken namelijk alleen met vrijwilligers en onze partners tonen hun betrokkenheid in natura, euro's of nieuwe business - gaat iedere gedoneerde euro bijna volledig naar de allerarmste moeders in Azië.

Beschrijving Campagne

Dankzij het microkrediet krijgen de allerarmste moeders in Azië de mogelijkheid om een onderneming te starten. Wij financieren namelijk niet de vis maar de hengel. Hierdoor kunnen de moeders financieel onafhankelijk worden en vervolgens de lening terugbetalen. Deze lening kan opnieuw worden verstrekt aan een andere moeder. Met dezelfde euro help jij elk jaar een andere moeder. Investeer in plaats van doneer.

Doelstelling Campagne 

Naamsbekendheid vergroten en met ons verhaal nog meer mensen raken. Ons uiteindelijke doel? Meer particuliere donateurs en bedrijven aan ons (ver)binden. Daarmee zijn we in staat onze missie, het ondersteunen van de armste vrouwen in Azië, uit te breiden en voort te zetten.