Logo:

113Online

Even voorstellen:

Organisatie
113Online
Willem de Kooning Academie  
Job Ruigrok & Joey Katerberg
Verantwoordelijk bij klant
Anke Wammes

Beschrijving organisatie

Stichting 113Online is de nationale organisatie voor suïcide preventie. Onze missie is een wereld waarin niemand zelfmoord pleegt. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd. Suïcidale mensen en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulpmodule. Dit aanbod wordt gerealiseerd door bevlogen professionals en stagiairs die werken vanuit onze vestiging in Amsterdam, en door vrijwilligers in het gehele land.

Beschrijving Campagne

We willen het moment van het schrijven van een afscheidsbrief en het moment van bellen met 113Online met elkaar combineren omdat deze vaak rond dezelfde periode plaatsvinden. De advertentie maakt zichtbaar wat je als vrijwilliger van 113Online kan betekenen voor iemand met suïcidale gedachten. Namelijk iemand via telefoon of chat van wanhoop naar hoop helpen.

Doelstelling Campagne 

Vrijwilligerswerk bij 113Online is intensief en geeft veel voldoening. Iets kleins als contact maken kan wezenlijk iets betekenen. Maar het is ook inspannend en soms moeilijk. Er zijn vrijwilligers die al jaren aan ons verbonden zijn, maar er is ook wisseling. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Samenwerken met de Willem de Kooning Academy en NRC Charity Award helpt enorm omdat we door middel van een campagne een publiek van potentiële vrijwilligers bereiken die we nu niet bereiken.